Zöldborsófőzelék pulykamellel (tej-, tojás-, szója- és mesterséges anyagoktól mentes)


Hozzávalók (2-3 személyre):
60 dkg zöldborsó
2 közepes burgonya
30 dkg pulykamell
2 ek olívaolaj
2 szál petrezselyemzöld
Elkészítés:

A borsót az olajon megfuttatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, belekockázzuk a meghámozott burgonyát, és beletesszük a felszeletelt húst is. Öt percig forraljuk, beletesszük a petrezselyemzöldet, és készre főzzük. Amikor a hús is puha, a burgonyát egy merőkanál borsóval kivesszük egy külön tába és simára turmixoljuk. A szelet húsokat is kivesszük. A pépet visszaöntjük a főzelékbe, ez a sűrítőanyag rántás és habarás helyett. A húst kevés forró zsíron megpirítjuk mindkét oldalán, és a főzelék tetején tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzések