Hozzávalók (2-3
személyre):
60 dkg zöldborsó
2 közepes burgonya
30 dkg pulykamell
só
2 ek olívaolaj
2 szál petrezselyemzöld
Elkészítés:
A borsót az olajon megfuttatjuk, majd felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje. Sózzuk, belekockázzuk a meghámozott burgonyát, és beletesszük a
felszeletelt húst is. Öt percig forraljuk, beletesszük a petrezselyemzöldet, és
készre főzzük. Amikor a hús is puha, a burgonyát egy merőkanál borsóval
kivesszük egy külön tába és simára turmixoljuk. A szelet húsokat is kivesszük.
A pépet visszaöntjük a főzelékbe, ez a sűrítőanyag rántás és habarás helyett. A
húst kevés forró zsíron megpirítjuk mindkét oldalán, és a főzelék tetején
tálaljuk. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése