Brokkolis pulyka

Sziasztok kedves régi és új Olvasók! Ma annyira finomat sikerült készítenem ebédre a fiamnak, hogy gondoltam, megosztom Veletek is az élményt. Olyan jól sikerült a csak neki szánt egytálétel, hogy el is ment a kedvem a házi bolognai spagettimtől (pedig ez az egyik legjobb receptem, és az egyik legkedvesebb étel számomra), szóval tényleg jó lett a mai menü. 
Felnőtteknek is nagyon jó, tápláló, egészséges, ínycsiklandó az íze, illata, igazi csemege, és aki azt állítja magáról, hogy utálja a brokkolit, ami a mi családunkban nem ritka, garantálom, hogy neki is ízleni fog. Tej- és tojásmentes természetesen, tartalmazza a brokkoliban megtalálható minden fontos ásványi anyagot, valamint a zabpehely kellően telíti rosttal az ételt. 
Korábban már írtam, hogy nem kell megvenni a drága zabpehelylisztet, elég, ha megvesszük az egész zabpelyhet, ami töredékébe kerül, majd egy kávédarálón ledaráljuk. 
A recept a következő:

Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg brokkoli
4 szem burgonya
20 dkg pulykamell
10 dkg kukorica (fagyasztott)
só, bors, bazsalikom
csipet szerecsendió
fél paradicsom

Elkészítés:
Személy szerint én egészben fagyasztom le az előre adagokra vágott húsokat, így ha kiveszem a fagyasztóból és nem natúr szeretném megsütni, már nem kell vagdosni, csak bedobom egy edénybe, vizet rá, és elkezdem főzni. Mikor már fehér a hús, kiveszem, a főzőlébe beleteszem az apró darabokra szedett brokkolit, kockákra vágott krumplit, kukoricát, majd felkockázom a félig főtt húst, és azt is visszadobom. Sózom, borsozom, teszek bele bazsalikomot, ha éppen nincs friss, szárítottat, valamint egy nagyon pici szerecsendiót. Éppen egy leheletnyit, különben nagyon erős lesz. Mehet rá a paradicsom, és készre főzzük. Ügyeljünk, hogy annyi víz legyen az edényben, hogy a benne lévő dolgokat éppen ellepje. Ha megfőtt a zöldség és a hús is, kikeverek egy deci vízben három evőkanál zabpehelylisztet, majd besűrítem a zöldségeket. Egy két rottyanás után már készen is van. Ha babáknak adjuk, korához megfelelően pépesítsük a brokkolit, és a többi hozzávalót, nyolc hónapos kortól szerintem nyugodt szívvel adható. A brokkoliutálók esetében ugyanígy járjunk el, kivesszük a brokkolit, összetörjük és visszatesszük, máris nem olyan zöld az egész. 
Jó étvágyat mindenkinek!

Megjegyzések