Padlizsános-currys pulyka

Ma egy igazi finomsággal szolgálok azon Olvasóimnak, akik szeretik India ízeit, azon belül is a curryt. Markáns ízű fűszer lévén kevés is elég belőle, de aki rabjává válik, gazdagon használja majd, garantálom. Főként szárnyas étkek fűszere, de ne feledkezzünk meg a híres indiai currys rizsről sem. A fűszernek a keverék egyéb összetevőin kívül önmagában is jótékony élettani hatásai vannak, nagyon egészséges. Szép sárgára színez, ha sokat használunk belőle, és nagyon finom.
Ma pulykával társítottam ezt a kedvelt fűszerkeveréket, valamint padlizsánnal és friss fűszerekkel sütöttem össze az egészet raguvá. Köretként zöldborsós rizst javaslok hozzá, de bármi illik mellé, csak a képzelet szabhat határt. Nem is én lennék, ha nem próbáltam volna spagettivel és bazsalikomos paradicsomszósszal. Ahhoz is nagyon passzolt, de ez már csak az én paradicsom és tészta iránti határtalan szeretetem miatt van. 
A recept a megszokott módon nagyon egyszerűen elkészíthető, gyors és ízletes. Lássuk:

Hozzávalók:
fél padlizsán 
30 dkg pulykamell, vagy comb
egy marék friss petrezselyem
só, currypor
vaj, olívaolaj

Elkészítés:
A húst és a padlizsánt apró kockákra vágjuk, vajas olívaolajos serpenyőben a húst elkezdjük pirítani. Közben sózzuk, szórunk rá ízlés szerint curryt, ki mennyire szereti az ízét. Mikor már pirul, rádobjuk a padlizsánt, a petrezselymet, és készre sütjük. 
Zöldborsós rizzsel tálaljuk. A rizst addig főzzük, míg már majdnem kész, épp ellepi még a víz, ekkor tesszük bele a zöldborsót, és készre főzzük. Sózzuk, és szórhatunk ebbe is friss, apróra vágott petrezselymet. 
Jó étvágyat!

Megjegyzések