Tagliatelle sült paprikával

Ma ismét egy olasz étel következik a repertoárból, pontosabban ez nem az a fajta sült paprika, amit az olasz barátnőm készít, hanem egy kicsit elváltoztatott formája. Az igazi olasz sült paprika három színű, piros, zöld és sárga pritamin paprikából készül, hosszú csíkokra vágják, sózzák, és olívaolajon addig sütik, míg megfonnyad. Általában húsok mellé, köretként használják, de önmagában is nagyon finom, akár előétel is válhat belőle. 
Az én receptemben tagliatellével kevertem össze ezt az alapételt, és ki is egészítettem egy-két összetevővel, hogy finomabb, szószosabb legyen.
A recept így hangzik:

Hozzávalók:
1/2 kg tagliatelle
2 db pritamin paprika, én egy sárga és egy piros színűt választottam
1 db nagy paradicsom
1/2 lilahagyma
2 ek olívaolaj
só, szerecsendió
egy marék friss bazsalikomlevél

Elkészítése:
A tagliatellét sós vízben megfőzzük, közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Rádobjuk a paprikát, és mikor már egy kicsit összeesett, beletesszük a paradicsomot is. Fűszerezzük sóval, késhegynyi szerecsendióval, és egy marék friss bazsalikomlevéllel. Addig sütjük, míg a paradicsom szószossá válik, majd melegen a tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzések