Színes tésztakavalkád 10 percben

Üdvözlök minden Olvasót! Ma egy nagyon gyors, tényleg tíz perces ebéd receptjét osztom meg Veletek. Jön a tavasz, kikívánkozunk a szabadba, előkerülnek a szekrény mélyéről a rövid kabátok, szoknyák, majd belenézünk a tükörbe, és sokszor azt látjuk, amit nem szeretnénk, hogy tavaly óta hogy összementek az állásban ezek a ruhák. Szervezetünk is egyre azt jelzi, sikítja, hogy vigyünk be egy kis vitamint, mert kezdenek ürülni a raktárak. 
Arról már biztosan mindenki olvasott, hogy minél színesebben étkezünk, annál többféle vitamint, ásványi anyagot viszünk be szervezetünkbe, amelyek azután megteszik jótékony hatásukat. A minél színesebb természetesen nem egy zacskó gumicukrot jelent:)), sem színezékekkel és egyéb anyagokkal telenyomott műételeket, hanem friss zöldségeket és gyümölcsöket. 
A mai menüben sokféle szín megtalálható a zöldtől a sárgán át a pirosig. Akinek van kedve, még lehet ezt fokozni tetszés szerint egy kis lilahagymával, fekete retekkel, rózsaszín retekkel, stb.
Most lássuk az eredeti receptet:

Hozzávalók (2 fő részére):
1 szál újhagyma zöldjével együtt
1 narancsszínű kaliforniai paprika (vagy sárga, vagy piros)
1 kisebb cukkini
1 paradicsom
2 ek olívaolaj
50 dkg tojás nélüli durum tészta

Elkészítés:
A tésztát lobogó vízben "al dente" keménységűre, nem túl puhára, nem túl keményre főzzük, így sokkal egészségesebb, mint puhán, szétfőve. A többi hozzávalót összedaraboljuk, az olívaolajon pár percig pirítjuk, amíg a paradicsomnak kicsit kioldódik a leve, majd összekeverjük a tésztával, és készen is van. Tápláló, egészséges, finom, hihetetlenül gyorsan elkészíthető, vitamindús finomság.
A cukkinit én nem hámozom meg általában, héjával együtt sokkal látványosabb, és finom is. Az újhagymának pedig a zöldjét is beleszelem, az a legfinomabb része. Ha valakinek van rá lehetősége, az újhagymát lehet helyettesíteni, vagy kiegészíteni medvehagymával, így még egészségesebb lesz tőle a fogás. Jó étvágyat!


Megjegyzések