Kókusztorta

Közeleg a hétvége, ma egy tortareceptet szeretnék megosztani Veletek, kedves olvasók! Ezt a tortát is a tél ihlette, tele finom kókusszal, annak minden formájában. A kókusz nagyon egészséges, rengeteg kalciumot tartalmaz, ezért tejhelyettesítőként is szokták alkalmazni. Aki tehát tejallergiás, vagy nem szereti a tejet, fogyasszon sok kókuszterméket, mert tejtermékek nélkül nehéz a napi kalciumadagot összehozni. Mindemellett nagyon ízletes húsú gyümölcsről van szó, nagyon jól tárolható hosszú távon, a kókuszreszelék elkészítésekor általában nem használnak kiegészítő szereket, de ha egész gyümölcsöt veszünk, egy kalapács és erős reszelő segítségével mi magunk is könnyen készíthetünk reszeléket.
A bioboltot látogatva pedig találunk kókusztejet, amely süteményekbe is kiválóan alkalmazható, ezt lehet kapni por formában is, így gazdaságosabb a kiszerelés és olcsóbb is, valamint az ellenállhatatlan kókuszkrém, amit kókusztejszínnek is szoktak nevezni. Ezekből az alapanyagokból készült a mai bejegyzés főszereplője, a kókusztorta. Fogyasszátok egészséggel.

Hozzávalók:
1/2 adag kész piskóta (én 24 cm-es tortaformában sütöttem)
2 dl kókuszkrém
15 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
fél citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp vaníliaaroma, vagy egy fél vaníliarúd belseje kivakarva
5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A fél adag piskótát előre megsütjük, hagyjuk kihűlni. 
A margarint, vagy vajat előre kivesszük a hűtőből, hogy jó puha legyen. A margarint felkockázzuk, és habosra  keverjük a porcukorral. Nekem ez mindig viccesen hangzik, hiszen a cukor és a margarin sohasem lesz habos, akármeddig keverjük, de mégis így hívják, a lényeg, hogy már kifehéredik, és egészen lágy állaga lesz. Ekkor belekeverjük a kókuszkrémet, a kókuszreszeléket, keveset teszünk félre a tetejét megszórni, a vaníliás cukrot, a vaníliát, és végül a fél citrom levét. Jól eldolgozzuk, majd a piskóta tetejére púpozzuk, és fél spirál alakot húzunk bele körbe. Úgy fog kinézni, mint a naprendszer, ha készen van, bolygók nélkül. Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, majd hűtőbe tesszük.
Végül felolvasztjuk a csokoládét, adhatunk hozzá egy kevés étolajat, attól szép fényes lesz, majd a krém tetejére csorgatjuk, a mintát követve. 
A torta mintázatának csak a fantáziánk szab határt. Ha készen van jól lehűtjük, és máris fogyasztható. 
Nem túl könnyű sütemény, de nagyon kókuszos, és nagyon finom. Jó étvágyat!

Megjegyzések