Ezúttal egy jó kis téli receptet szeretnék megosztani veletek, kedves Olvasók! Az ételt anyukámtól tanultam meg elkészíteni, és akkor készítettem nagyon sokszor, mikor egy ideig kipróbáltam a vegetáriánus létformát. Nincsen benne ugyanis hús, viszont eredeti nevét egy húsos kajáról kapta. Az eredeti neve hamis vese-velő volt, de szerintem ez elég rosszul hangzik, plusz semmi köze sem a veséhez, sem semmilyen velőhöz, így használjuk a sokkal megtisztelőbb "karfiolragu" nevet. A karfiol nagyon egészséges, bár sokakat puffaszt, viszont télvíz idején fontos vitaminforrás.
A recept maga egyszerű, könnyen elkészíthető, mi több, nagyon finom. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják, valamint tej- és lisztérzékenyek is:)
Lássuk:
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve /vagy apró darabokra szeletelve/
1 kis fej vöröshagyma
majoranna, só, bors, kevés Provanszi fűszerkeverék - opcionális
2 tojás
1 kg burgonya
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és vagy egészben, vagy kis darabokra szeletelve az üvegesre pirított hagymára dobjuk. Párat keverünk rajta, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá kb egy evőkanálnyi majorannát, nem kell sajnálni, és egy nagy csipet Provanszi fűszerkeveréket. Ez utóbbit nem muszáj, de nagyon finom ízt ad neki. Felöntjük kevés vízzel, hogy éppen ellepje, majd készre pároljuk. Ha puha a karfiol, ráöntjük a felvert tojásokat, nem baj, ha maradt rajta egy kevés lé, majd a tojásokkal készre sütjük, míg rántottaszerű állagot nem kapunk.
Sós vízben főtt burgonyát kínálunk mellé. Hmmm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése