Banán álom

Ma végre megérintett bennünket a tavaszi szellő első fuvallata, a nap is próbálkozott valamelyest átbújtatni lelket melengető sugarait a még zord felhőrétegen. Ezen a szép napon valami finom desszertre vágytam, és azon gondolkodtam, vajon hogyan tudnék valami igazán ütőset, finomat, ámde valamelyest egészségeset készíteni. Sajnos a tavasz első hírnökeinek megjelenése a zöldséges és gyümölcsös pultokon még várat magára, ezért valami téliesebbre esett a választásom. A legelső bejegyzésemben írtam arról, mennyire szeretem a csokoládét, és az abból készült édességeket. Számomra a csokoládé az édesség. Minden, amiben csokoládé szerepel, az csak jó lehet. 
Természetesen egyáltalán nem mindegy a csokoládé minősége, azon áll, vagy bukik minden. A kedvenceim a Lindt magas kakaótartalmú csokijai. A legfinomabb szerintem egyébként az 55%-os kakaótartalmú.
Körülnéztem, mi finomat készíthetnék ma, és megtaláltam a hozzávalókat. Banán, étcsoki, méz és szezámmag. Hmmm. A banán és a csoki az egyik legfinomabb párosítás. Annál már csak a narancs-csoki, vagy a málna-fehércsoki jobb. 
Egy szó mint száz, összedobtam egy nagyon ínycsiklandó édességet, íme a recept:


Hozzávalók (2 fő részére):
2 érett banán
50 gramm étcsokoládé
4 kiskanál méz
szezámmag

Elkészítés:
A szezámmagot jó, ha előre lepirítjuk egy kicsit, bár a sütőben is megpirul, de tovább kell sütni az egészet, ami ront az élvezeti értékéből. 
A banánokat megpucoljuk, vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a csokoládéval, egyszerűen a kockákat rátesszük, majd a sütőben beleolvad. A banán tetejére mézet csorgatunk, majd megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsit nem kentem ki semmivel, nem ragadt le, mert a banánból kifolyt egy kis nedvesség. Hűvös, tavaszváró napokra nagyon finom, lélekmelengető desszert. 

Megjegyzések