Tőlem ritkán fog hasonló recept kikerülni, mert annyira nem szeretem a nehéz fogásokat, de ez most olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom. Egy jó magyaros ételről van szó, hasonlót olvastam egy gasztro magazinban, majd elkészítettem, és továbbgondoltam. Az eredmény elég jól sikerült, azoknak ajánlom, akik szeretik a tartalmas, laktató ételeket, és a magyar ízeket. Van benne káposzta, sonka és burgonya, tulajdonképpen a rakott krumpli egy továbbgondolt fajtája. Nagyon finom, próbáljátok ki. Elkészíteni nagyon egyszerű, gyorsan készen van, és az alapanyagok is könnyen és olcsón beszerezhetők.
Hozzávalók:
1.5 kg burgonya
0.5 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt sonka, esetleg szalonnából el tudom még képzelni
10 dkg kemény, erősebb ízű sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk, és a felét egy olívaolajjal kikent tepsi aljára tesszük. Rátesszük a kinyomkodott (ha valaki nem szereti a túl savanyú ízt, akkor kimosott) savanyú káposztát. (Éljen a Vecsési) Erre sorakoztatjuk a felszeletelt és kockára vágott füstölt sonkát, majd befedjük a maradék főtt burgonyával. Kicsit megsózzuk a tetejét, meglocsoljuk olíva olajjal, ráreszeljük a sajtot, és kb fél óra alatt a sütőben készre sütjük. 200 fokon. Amíg a teteje elkezd pirulni. Ha valaki tudja még fokozni az élvezeteket, akkor sütés után a tányéron locsoljon rá tejfölt. Anélkül is nagyon finom. Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése