Sziasztok Kedves Olvasók!
Ez az én saját személyre szabott gasztroblogom. Régóta tervezem egy hasonló blog nyitását, de mindig halasztódott a dolog. Most arra gondoltam, új év, új kezdet. Hát elindult.
A név volt a másik fontos kérdés, nem könnyű nevet adni, ha az ember hosszú távra tervez. A végén arra jutottam, hogy mindenféle puccos külföldi nevek helyett egyszerűen az első saját kézzel írt szakácsfüzetem nevét adom a blogomnak, amely úgy szólt: Zsu szakácskönyve. Tulajdonképpen angolul díszeleg az elején, hogy Zsu's cookery book, de ha már magyarul blogolunk, legyen a blognak magyar címe.
Magamról csak annyit, hogy nagyon szeretek főzni, kedvencem az olasz konyha, így erről majd sokat olvashattok, kedvenc gasztro filmem a Julia&Juliet. Szerintem fantasztikus, mikor először láttam, akkor fogalmazódott meg bennem először, hogy blogolni kellene.
A másik kedvencem a csokoládé, minden formában. A csokoládé feldolgozásában még eléggé kezdő vagyok, de igyekszem a lehető legjobbat kihozni mindig abból, amit csinálok. Ezer ötletem van ezzel kapcsolatban is, majd meglátjuk, mi hogyan sikerül.
Bence kisfiam nemrég múlt kilenc hónapos, egyenlőre úgy tűnik, tejérzékeny, így biztosan fogtok találni tej, tojás és szójamentes menüket is az ételeim között.
Könyvespolcaim roskadnak a szakácskönyvek alatt, sokmindent főzök szakácskönyvekből, de ha elkap az ihlet, akkor saját kreációkat is kitalálok. Van, amikor jól sikerül, akkor bekerül a szakácsfüzetbe, van, amikor felejteni való az alkotás. Ez azonban általában így van a művészetekkel. Mert a szakácstudomány művészet, nem igaz?
Nem is szaporítom a szót, bevezetésnek ennyit gondoltam, minden más kiderül majd a folytatásban. Tarts velem, főzzünk együtt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése